2024 Yılı LGS Sınavı Bilgilendirmesi

14.03.2024 154

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı Liselere Giriş Sınavına başvuru yapmadan öne aşağıdaki huşuları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Eğer gerekli şartları sağlamıyorsanız başvurularınız işleme alınmayacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Sınav başvuruları, 18 Mart 2024 Pazartesi günü başlayıp 29 Mart 2024 Cuma günü mesai saati bitimine kadardır.

BAŞVURU ŞARTLARI

• 2023-2024 öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilir.
  • Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 eğitim öğretim yılı 3. dönemi itibarıyla mezun veya mezun olabilecek durumda olan öğrenciler başvuru yapabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

• Başvurular isteğe bağlı olup LGS sınavına katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını e-okul üzerinden 18 Mart 2024 - 29 Mart 2024 tarihleri arasında yapacaklardır.
  • Bu elektronik başvuru işleminden sonra öğrenci velisi 1 Nisan 2024 tarihine kadar okula giderek başvurusunu onaylatmalıdır.
  • Başvurusu elektronik ortamda onaylanmayan öğrencilerin başvuruları geçersizdir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 Yılı Liselere Giriş Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER

Sınav tedbir hizmeti alınabilmesi için öğrencilerin özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olarak tanımlanmış olması gerekmektedir.

Öğrencinin alacağı sınav tedbir hizmeti, velisinin görüşü ve yetersizlik alanına uygun olarak okul müdürlüğü tarafından tespit edilir ve ilgili RAM’a bildirilir.

Okul müdürlükleri, okulunda sınav tedbiri alacak özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere dair bilgileri EK-2 formuna doldurur ve 29 Mart tarihine kadar bağlı bulundukları RAM’a iletir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerine verilecek ek süre, her oturum için ayrı ayrı uygulanır.

SORU KİTAPÇIĞI VE OPTİK FORM

Soru kitapçığı A-B-C-D olmak üzere 4 gruptan oluşmaktadır. Öğrenciler optik formdaki kitapçık türü bölümünü kendilerine verilen kitapçık türüne göre işaretlemelidir.

Öğrenciler optik formda yazılı olan TC kimlik no, adı ve soyadı bilgilerini kontrol etmeli, hata varsa salon görevlilerine bildirmelidir.

Optik forma işaretlenmeyen cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır.

SINAV ZAMANI

Sınav 2 Haziran 2024 Saat: 09.30'da sözel oturum ve saat: 11.30'da sayısal oturum şeklinde yapılacaktır.

Öğrencilerin sınava girecekleri okul, salon ve sıra bilgisi 24 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilecektir.

Sınav giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından sınavdan önce (24 Mayıstan itibaren) öğrenciye teslim edilecektir.

Sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde açıklanacaktır.

SINAV KAPSAMI

Sınavda 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.

1.Oturum - Sözel Bölüm

• Türkçe : 20 Soru
  • İnkılap Tarihi : 10 Soru
  • Din Kültürü : 10 Soru
  • Yabancı Dil : 10 Soru

Sözel  bölümde toplam 50 Soru bulunmaktadır.

Sınav süresi ise 75 dakikadır.

2.Oturum - Sayısal Bölüm

• Matematik : 20 Soru
  • Fen Bilimleri : 20 Soru

Sayıal bölümde toplam 40 Soru bulunmaktadır.

Sınav süresi ise 80 dakikadır.

SINAVA GİDERKEN GÖTÜRÜLECEKLER

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirmelerin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09:00'da okulda olmalıdırlar.

• Fotoğraflı, onaylı sınava giriş belgesi
  • Geçerli kimlik belgesi
  • İki adet kurşun kalem
  • Kalemtıraş