Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende! Konulu Kompozisyon Yarışması

26.02.2024 209

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Bakanlığımız iş birliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz arasında çeşitli yarışmaların düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Bu sebeple"Sıradaki Astronot ben olmalıyım, o iş bende!" konulu okulumuz genelindeki ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1)      AMACI:

a.      Öğrencileri bilim ve uzay keşiflerine karşı daha fazla ilgi duymaya teşvik etmek,

b.      Öğrencilerin uzaya ve astronominin önemine dair farkındalığını artırmak,

c.       Öğrencilerin astronomi ve uzay bilimlerine bakış açılarını genişletmek,

ç.       Öğrencilere evrenin genişliği, galaksiler, yıldızlar, gezegenler ve diğer uzay fenomenleri hakkında bilgi edinme fırsatı sunmak,

d.      Öğrencilere astronominin temel prensiplerini anlamaları için bir şans sağlayarak bilimsel meraklarını geliştirmelerine yardımcı olmak,

e.       Öğrencilerin ilgi ve becerilerini keşfetmelerini sağlamak.

2)      ÖDÜLLER:

a.     BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ : Dizüstü Bilgisayar

b.     İKİNCİLİK ÖDÜLÜ : Tablet

c.      ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ :Akıllı Saat

d.      MANSİYON ÖDÜLÜ : Bluetooth Kulaklık

Ülke genelinde resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, 22- 26 Nisan 2024 tarihleri arasında Ankara ilinde Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığında düzenlenecek törenle verilecektir.

Yarışma şartları:

a.      Yarışmanın hedef kitlesi resmî ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler.

b.      Yarışmaya katılacak kompozisyonlar (A4) dosya kâğıdına ve iki sayfayı geçmeyecek şekilde 12 punto büyüklüğünde bilgisayarla veya okunaklı el yazısı ile yazılacaktır.

c.       Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.

ç.       Kırışmış, lekelenmiş ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

d.      Teslim tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacak ve postadan doğabilecek gecikmeden dolayı Genel Müdürlüğümüz sorumlu tutulamayacaktır.

Yarışmaya katılacak öğrenciler kompozisyonlarını kaleme alırken kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir.

BAŞVURU : Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz, eserleri ile birlikte en geç 15 Mart 2024 Pazartesi günü dersine giren Türkçe öğretmenine başvurması gerekmektedir.