23 Nisan Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

27.02.2024 1596

2024 Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında Müdürlüğümüzce "23 Nisan" konulu okulumuz genelindeki ortaokul öğrencileri arasında resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

“ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ” etkinlikleri kapsamında Müdürlüğümüzce düzenlenen “ 23 Nisan ” konulu yarışmaların şartnamesi

A.          RESİM DALINDA

Konusu: 23 Nisan’ın tarihî arka planı ve coşkusunun hissettirdiklerinin resim olarak ifade edilmesi

Yarışma şartları:

a.      Yarışmanın hedef kitlesi resmî ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerdir.

b.      Resimler sınıf ortamında görsel sanat öğretmenin veya sınıf öğretmeninin gözetiminde yaptırılacaktır.

c.       Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir resimle katılacaklardır.

ç.       Resimler 35x50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yapılacaktır.

d.      Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir. (Sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kuru boya, guaj boya vb.)

e.       Kırışmış ve yıpranmış resimler kabul edilmeyecektir. Bu nedenle Bakanlığımıza gönderilecek eserlerin ambalajlanmasında köpük kullanılarak resmin zarar görmesi engellenecektir.

f.        Resimler, sadece paspartulanarak iki mukavva arasına katlamadan, buruşturmadan ve rulo yapılmadan paketlenip Bakanlığımıza gönderilecektir.

g.      Resmin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak ve her yarışmacı eserinin arka yüzüne “9. A. RESİM DALINDA”nın “j” bendindeki etiket formatına uygun olarak; ilini, ilçesini, öğrencinin adı soyadı, sınıfı ve cinsiyeti ile okulun adı, adresi ve telefon numarası 14 punto ile bilgisayarda yazılacaktır.

B.          ŞİİR DALINDA

Konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunun, anlamının ve manasının şiirle uygun olarak ifade edilmesi.

Yarışma şartları:

a.      Yarışmanın hedef kitlesi resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerdir.

b.      Yarışmaya katılacak şiirler (A4) dosya kâğıdı formatına uygun olmak ve iki sayfayı geçmeyecek şekilde 12 punto büyüklüğünde bilgisayarla veya okunaklı el yazısı ile yazılacaktır.

c.       Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.

ç.       Kırışmış, lekelenmiş ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

d.      Teslim tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacak ve postadan doğabilecek gecikmeden dolayı Bakanlığımız sorumlu tutulmayacaktır.

e.       Yarışmaya katılacak öğrenciler şiirlerini kaleme alırken kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir.

C.          KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunun, anlamının ve manasının kompozisyon olarak ifade edilmesi

Yarışma şartları:

a.      Yarışmanın hedef kitlesi resmî ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerdir.

b.      Yarışmaya katılacak kompozisyonlar (A4) dosya kâğıdına ve iki sayfayı geçmeyecek şekilde 12 punto büyüklüğünde bilgisayarla veya okunaklı el yazısı ile yazılacaktır.

c.       Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.

ç.       Kırışmış, lekelenmiş ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

d.      Teslim tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacak ve postadan doğabilecek gecikmeden dolayı Genel Müdürlüğümüz sorumlu tutulamayacaktır.

e.       Yarışmaya katılacak öğrenciler kompozisyonlarını kaleme alırken kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir.

HER KATEGORİDE ÖDÜLLER:

a.     BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ : Dizüstü Bilgisayar

b.     İKİNCİLİK ÖDÜLÜ : Tablet

c.      ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ :Akıllı Saat

d.      MANSİYON ÖDÜLÜ : Bluetooth Kulaklık

BAŞVURU : Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz, eserleri ile birlikte en geç 7 Mart Perşembe günü dersine giren Görsel Sanatlar ve Türkçe Öğretmenlerine başvurması gerekmektedir.