2024 Yılı Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

08.02.2024 84

2023-2024 eğitim öğretim yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavına başvuru yapmadan öne aşağıdaki huşuları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Eğer gerekli şartları sağlamıyorsanız başvurularınız işleme alınmayacaktır.

Başvurunun temel şartı bakanlık tarafından belirlenmiş olan kişi başı yıllık gelir miktarının altında veya ona eşit bir kazanca sahip olmaktır. 2024 yılı bursluluk sınavı için aile içinde kişi başına düşen yıllık gelir toplamı 111.600 TL’yi geçmemesi gerekir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Sınav başvuruları, 13 Şubat 2024 Salı günü başlayıp 1 Mart 2024 Cuma günü mesai saati bitimine kadardır.

BAŞVURU ŞARTLARI

• Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
  • Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak,
  • İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,
  • Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardanyoksun bulunmak. Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir.

NOT : Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyannamesi
  • Maaşlı Çalışan İçin 2023 yılına ait maaş bordrosu (12 aylık) veya vergi
  • dairesinden alınacak resmi onaylı belge
  • Kendi iş yeri olanlar için 2023 yılı vergi matrahını gösterir belge
  • Çiftçilik veya hayvancılık ile uğraşan kişiler için Tarım Kredi Kooperatifinden alınan 2023 yılı ÇKS ve benzeri gelir beyan eden belge
  • Herhangi bir geliri yok ise bu durumu beyan eder sigorta dökümü vb. evrak
  • Velinin ve eşinin varsa bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, yine varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği
  • Aile nüfus kayıt örneği. (e devlet üzerinden alınabilir)

EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname indirmek için tıklayınız.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyannamesi veli tarafından doldurulup  başvuru esnasında başvuru için gerekli belgeler ile birlikte bizzat veli okul müdürlüğüne başvurmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 Yılı Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.